Willem-Alexander heeft niets met “zijn” tunnel te maken

Hans Maessen, voorzitter van het Nieuw Republikeins Genootschap, vindt het zeer merkwaardig dat de nieuwe verkeerstunnel bij Maastricht naar Willem-Alexander vernoemd wordt. “De koning komt niet eens naar de opening van de tunnel; dat vindt hij niet belangrijk genoeg. Hij heeft niets met dit bouwwerk te maken.”

“Als Limburger én als Republikein vind ik dat dit belangrijk stuk infrastructuur een betere naam verdient. De Limburgtunnel was een voordehand liggende optie geweest, of De Maastrichttunnel, of zelfs De Europatunnel als verwijzing naar de belangrijke historische plek die Maastricht is.

Er is blijkbaar enige tijd geleden gekozen om de tunnel naar onze Koning te vernoemen. Maar die man heeft noch met ideeën, geld of anderszins aan bijgedragen.

Als we de tunnel dan toch willen vernoemen, waarom dan niet naar één van de Portugese bouwvakkers die onderbetaald werden tijdens de bouw. Een idee is ook om hem de Toon Hermans-tunnel te noemen om de 100ste geboortedag van deze grootse Limburger te eren. Dan rij je altijd met een glimlach door de tunnel.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *