Hans Maessen in debat met monarchisten

Op 22 januari om 20.00 uur in de Balie, te Amsterdam gaat NRG-voorzitter Hans Maessen in debat met monarchisten. Maessen neemt het in drie rondes op tegen een panel van monarchisten. Ook historica Dorine Hermans is bij het debat aanwezig.

Het programma zal aanvangen met een minicollege over de geschiedenis van het koninklijk huis. Vervolgens zal het debat opgedeeld worden in drie kleinere discussies:

1) Een discussie over de financiën van het koningshuis: levert het koningshuis geld op voor de Nederlandse schatkist, of kost het koningshuis vooral veel geld?
2) Een discussie over de koning als verbindend element in de maatschappij en symbool van Nederland. De legitimiteit van de koning wordt vaak verdedigd met de stelling dat de koning voor sociale cohesie in een samenleving die steeds verder aan het polariseren is, kan zorgen. In hoeverre doet hij dat? Is hij een koning voor elke Nederlander?
En 3) De (informele) macht van de koning: is de functie van de koning puur ceremonieel of heeft hij achter de schermen wel degelijk iets voor het zeggen?

De debatavond in De Balie is toegankelijk voor publiek. Kijk voor meer informatie op de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *