RTL: Kosten Koninlijk Huis bewust vaag gehouden

De kosten van het koningshuis werden vanaf de jaren ’70 tot 2010 bewust vaag gehouden. Dat meldt RTL Nieuws vandaag op haar website.

De kosten van het Koninklijk Huis werden “in allerlei verschillende begrotingen gestopt. De vliegkosten bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de kosten van de Groene Draeck bij Defensie, de staatsbezoeken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de kosten van de paleizen bij het ministerie van Volkshuisvesting.”

In een verslag van topambtenaren staat letterlijk: “Een praktisch bijkomend voordeel is dat de desbetreffende posten in het geheel van de begrotingen in het niet verzinken en dus geen overdreven belangstelling zullen opwekken.”

Kortom: zolang niet al te duidelijk is wat het koningshuis kost, komt er ook geen gedoe.

Het NRG wijst er deze weken op dat er nog steeds heel veel kostenposten uit de officiële begroting worden geweerd. Beveiliging en onderhoud aan de paleizen zijn twee in het oog springende voorbeelden. Mede in het kader daarvan organiseren we een crowdfundingcampagne onder de naam “Kosten Koningshuis”, met als doel genoeg geld op te halen voor een diepgravend onderzoek naar de werkelijke kosten van de monarchie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *