Presentatie rapport Koningshuis-financiën in Den Haag en Groningen 

Bijna twee jaar hebben ze eraan gewerkt, maar nu is het eindelijk af. Het RG en tijdschrift De Republikein presenteren vandaag hun onderzoek naar de kosten van het koningshuis. In het rapport zijn niet alleen de officiële cijfers meegenomen, maar ook ‘verborgen kosten’ van de Oranjes. Hoofdonderzoeker René Zwaap stelt dat kosten voor beveiliging, het ambtelijk apparaat en belastingdeals met het koningshuis dat bedrag vele malen verhoogd.

Het hele rapport (vanaf 11:00u vanmorgen)

Ook opmerkelijk is de schatting van het vermogen van de Oranjes door Zwaap; hij zegt dat de koninklijke familie waarschijnlijk nog altijd een aanzienlijk belang heeft in Shell. Daarmee zouden ze tot de allerrijkste burgers van Nederland gerekend kunnen worden.

Shell is als bedrijf betrokken bij de gasboringen in Groningen en daarmee medeverantwoordelijk voor de schade die ontstaan is door aardbevingen in de regio. Het aandeel van Willem Alexander in de oliemoloch maakt hem deel van het debat in de noordelijke provincies. Daarom ook presenteert het RG drie dagen voor dat in Groningen koningsdag gevierd wordt vanmiddag het rapport in de stad, na een onthulling in Den Haag.

Het Rapport is vanaf 11:00u in zijn geheel te lezen via kostenkoningshuis.nl

Update:

Het Dagblad van het Noorden heeft een poll georganiseerd. Stemt u mee?

2 gedachten over “Presentatie rapport Koningshuis-financiën in Den Haag en Groningen ”

  1. Waar worden deze onderzoekers door betaald? Blijf in woord en daad af van ons Koningshuis.
    En mochten de onderzoekers zich vervelen ga dan kijken hoe gemeente en provincie omgaat met het geld van de bevolking.

  2. Natuurlijk ontkent de RVD deze cijfers. Mijn man zijn oma was een niet erkende dochter van Willem III, er is destijds een vermogen uitgegeven voor alle kinderen die hij heeft verwekt en niet heeft erkend. Hendrik en Bernhard hun kroost idem dito. Ook nooit doorberekend. Misschien interessant om daar ook eens naar te kijken. De moeder van mijn man zijn oma en haar man, hun zoon en de stiefzus van mijn man zijn oma werden rijk vanuit het niets (fabriek, meubelzaak, huizen) maar de oma van mijn man kreeg niets. Er moest een actie van de familie aan te pas komen zodat ze toch nog een huisje kreeg, ook hier geen bewijs wie betaalde. We zochten het allemaal uit. Meer op mijn website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *