Het plein herbenoemd!

Geachte landgenoten,

Leve de republiek! Hoelang moeten we die niet nodige monarchie nog in stand houden. Dank aan iedereen die is gekomen en aan iedereen die wil nadenken over het afschaffen van de monarchie. Over het in stand houden van een sprookje en geld geven aan mensen die hun hele leven lang nooit arm zijn geweest. Zo rijk zijn dat niemand mag weten hoe rijk en dan ook nog geen belasting hoeft te betalen.

Hoera dus voor een gekozen staatshoofd, wees er voor en niet tegen en laat ons over gaan tot actie! Wanneer allerlei goede burgers nooit een straat op een plein op hun naam krijgen dan moet er zeker geen prins Bernhardplein zijn want zo goed was deze man niet bezig in zijn leven. Het gaat mij niet zo om de personen, zeg ik als Fabiola, het gaat mij meer om het instituut monarchie en natuurlijk om dat weg te krijgen. Leve de democratie en geen erfelijke opvolging in ons land en in andere landen.

Ik spreek op persoonlijke titel en zie het op mijn manier en u hopelijk op de uwe en die mag heel anders zijn. Leve de vrije meningsuiting. Voor en tegen moet kunnen. Ook voor de dieren die we massaal de nek omdraaien om op te eten. Hoeveel mensen zouden er nog een kip eten wanneer je bij de poelier een mes in handen gedrukt krijgt om zelf de hals door te snijden. Leve de dieren. Daarom ook krijgt de hond vandaag veel aandacht en zetten we de Sint-bernardshond in het zonnetje. Zelfs in dit hondenweer breekt de zon door.

OK een president kost ook veel geld, daar gaat het niet om. Een president is gekozen en dat mag wat kosten. Als het een slechte president is en we hem of haar niet meer zien zitten dan kiezen we een betere terwijl een koningin of een koning alsmaar blijft zitten. In Engeland zelfs tot de dood er op volgt. Arme Charles die moet misschien oud en versleten de troon op als er dan nog een troon is. En als het zo’n zware taak is om staatshoofd te zijn waarom dan zo graag op die troon zitten en zo lang.

Laten we beginnen dat we willen weten door te stemmen wie er een monarchie wil en wie een republiek. Ik zou dit graag willen weten Dat dan wel met bekendmaking van de kosten van de beveiliging. Als de koningin de binnenstad in komt is de halve binnenstad zo wat afgegrendeld om veiligheidsredenen. Het ziet er dan blauw van het politie gedoe in de stad.

Bernhard is niet zozeer uit liefde getrouwd maar uit berekening voor een beter leven met veel geld door Juliana. Zijn moeder en zijn familie waren verarmde adel en hadden geld zorgen. Vandaar dat hij een rijke vrouw trouwde en Juliana was blij met hem. Hij kwam op voor de olifanten maar hij ging graag op jacht om olifanten te schieten. Met zijn vrienden hield hij dure jachtfeesten. Laten we gerust kritisch zijn op het koningshuis zolang er nog mensen zwaaien met vaandels en wimpels en hun kinderen laten zingen dat we van ‘duitschen bloede’zijn.

Het is echt niet meer van deze tijd. Wie kan er nou zeggen dat hij of zij van geboorte bakker of dokter is. Je zal er toch iets voor moeten doen. Bij alles toch je moet leren, diploma’s halen om te worden wat je vader is. Waarom wordt iemand bij geboorte tot kroonprins of kroonprinses gebombardeerd. Er worden toch geen staatshoofden geboren.

Toch geen staatshoofd met een schoonvader als Zorreguieta op de eerste rij van het Concertgebouw en dat nog met een brede grijns om ons en anderen uit te lachen. Terwijl de dwaze moeders nog bezig zijn het verdriet te verwerken van hun verdwenen kinderen grijnst hij ons toe. Maar hierover is het laatste woord nog niet gesproken. Er zijn allerlei processen en ik hoop dat hij er niet zo makkelijk af komt als Bernhard in het verleden. Laat Zorreguieta in Argentini√ę blijven. Laten we de voordeur voor hem gesloten houden, als het moet dan maar via de achterdeur, stiekem, bescheiden en vol schaamte.

De archieven moeten open! Zo’n buitenhuis in Afrika waarom is dat een staats geheim. Laat de koningin belasting betalen in plaats van ontduiken!. In Engeland doen zij dat tenminste wel.
Hoewel het niet om personen gaat. Er is zoveel mis met dat koninklijk huis en dat moet boven water komen, dat moet niet verzwegen worden. Waarom staan mensen te klappen en roepen zij hoera voor wat zij niet mogen weten.

Maar nu: geen woorden maar daden. We gaan over tot actie en we gaan de naam van dit plein veranderen. Ik ga nu het nieuwe naambord onthullen samen met de Dex. Van nu af aan is dit het Bernardshondplein. Leve de republiek!

Zie ook:

http://www.mugweb.nl/cultuur/bernhard-oranjes-zwarte-schaap/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *