18 JUNI – AMSTERDAM

Republikeinen veranderen naam Prins Bernardplein

Zaterdag 18 juni om 15.00 uur wordt in Amsterdam de naam van het Prins Bernardplein veranderd in Bernardshondplein. Republikeinen.nl organiseert dan een ‘republikeinse picknick’ op dit plein dat pal naast het Amstelstation ligt.

Deze manifestatie gaat gepaard met diverse optredens: Cato Fluitsma, cabaretier en dichter Szmulewicz en niet in de laatste plaats Prinses Minima. Eregast is de Sint-bernardshond Dex. Honden zijn nadrukkelijk uitgenodigd aanwezig te zijn. Onder leiding van Dex zullen zij zoveel mogelijk hun behoefte doen op het plein. Dex zelf is in z’n eentje al goed voor twee liter ineens!
Vervolgens zal Fabiola, levend kunstwerk en cultfiguur in het Amsterdamse, het nieuwe naambord plaatsen c.q. onthullen.

De manifestatie dient ter ondersteuning van een officiële aanvrage de naam van het plein te veranderen. Van Prins Bernard is bekend dat hij corrupt was en het is vrijwel zeker dat hij in de internationale wapenhandel zat. Omdat het in Nederland niet gebruikelijk is straatnamen te vernoemen naar criminelen wil ‘republikeinen.nl’ de naam van het Prins Bernardplein veranderen in Bernardshondplein. Op grond van opvattingen binnen de VNG kan er bij straatnaamsverandering het beste een naam gekozen worden die zoveel mogelijk lijkt op de voorafgaande naam. Omdat er in Amsterdam al een Sint Bernardspasstraat is lijkt de naam Bernardshondplein het meest geschikt als nieuwe naam voor het Prins Bernardplein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *