Eén sterk republikeins geluid

De verschillende republikeinse fracties in Nederland gaan nauwer samenwerken. Daarvoor wordt morgen op de Algemene Ledenvergadering van het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) allereerst een samengaan met het Republikeins Genootschap (RG) besproken.

Onderdeel van de fusie is de aanleg van een zogenoemd Republikeins Tableau op de website van het NRG waarop Nederlanders hun sympathie voor het republikanisme kunnen aangeven. Basis voor die lijst zijn de sympathisanten die in de jaren negentig steun betuigden aan het RG.

Mediabeleid

Op de vergadering van de republikeinen komt ook samenwerking met tijdschrift De Republikein ter sprake. De Republikein is al jaren een onafhankelijk opinie- en informatieblad gericht op republikanisme en bezwaar tegen de monarchie. Het tijdschrift werd enkele jaren geleden opgericht door leden van het NRG.

Tot slot wordt de aanleg van het nieuwe webplatform van het NRG, republikeinen.nl, voorgelegd aan de leden. De site moet bij oplevering niet alleen meer geïnteresseerden trekken, maar ook een informatiebron worden voor journalisten, onderzoekers en scholieren.

Praat mee, denk mee en beslis mee

Leden van het NRG zijn morgen van harte welkom vanaf half twee in vergadercentrum Vredenburg in Utrecht.

Na afloop van de vergadering vindt een lezing plaats van Max Westerman – oud-Amerika-correspondent voor RTL Nieuws in New York.

Meer informatie vindt u in de agenda en de nieuwsbrief van het NRG.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *