13 MEI 2017: ALGEMENE LEDENVERGADERING

14:00u – Vredenburg 19, Utrecht

Over krap anderhalve week bent u van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van het NRG in Utrecht. Aan de orde komen onder andere de fusie met het Republikeins Genootschap en een bijbehorende naamswijziging in ‘Republikeins Genootschap’, samenwerking met tijdschrift De Republikein, de herontwikkeling van de site van het NRG tot nieuwsplatform en het onderzoek naar de kosten voor het koningshuis zoals dat afgelopen maanden heeft plaatsgevonden. U kunt zich tevens aanmelden voor een functie in het bestuur van het NRG. Daarbij zullen ook de ervaringen van Koningsdag en actualiteiten rond het koningshuis ter sprake komen.

Gastspreker Max Westerman

Tijdens de bijeenkomst houdt oud-Amerikacorrespondent Max Westerman een lezing. De journalist spreekt over zijn tijd in de VS, zijn ervaringen met staatsbezoeken van Willem Alexander en Maxima en over het leven in een republiek.
Westerman is journalist en presentator. Als correspondent voor RTL Nieuws versloeg hij vanaf 1991 tot 2006 het nieuws uit de VS en achtergronden over de Amerikaanse politiek en maatschappij. Hierover schreef hij ook twee boeken: Max & The City (2002) en In alle Staten (2007). Hij presenteerde vier tv-series; de laatste – over zijn reis door de wereld van yoga en meditatie – wordt momenteel uitgezonden (‘Max zoekt rust’, NPO2, vanaf 23 april 16.25 uur) Hij is columnist voor het tijdschrift Maarten! (van Maarten van Rossem). Westerman woont en werkt tegenwoordig deels in Rio de Janairo. Hij is republikein en heeft zich meermaals in de media uitgesproken voor afschaffing van de monarchie.

Bereikbaarheid

Vergadercentrum Vredenburg is gelegen op loopafstand van Utrecht Centraal. Komt u met de auto, dan kunt u het beste parkeren in de garage van Hoog Catherijne (aan de Spoorstraat 22).

De agenda voor de Algemene Ledenvergadering wordt u voor de
bijeenkomst per mail toegestuurd. Bij vragen kunt u te allen tijde het secretariaat van het NRG bereiken:
Floris Müller (Tel. +31618131214 / Mail: secretariaat@republikeinen.nl).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *