Nieuwe naam na fusie republikeinen

NRG wordt RG

Na een scheiding van enkele jaren bundelen verschillende republikeinse fracties in Nederland hun krachten. Het Nieuwe Republikeins Genootschap (NRG) en het Republikeins Genootschap (RG) gaan vanaf nu door onder de naam Republikeins Genootschap.

Een historisch moment, de republikeinse familie is weer samen…

Leden van het NRG stemden gisteren op de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Utrecht in met een fusie met de zusterorganisatie en een naamswijziging. Op de bijeenkomst werd ook meteen een nieuw logo voor de club gepresenteerd.

“Een historisch moment”, aldus NRG-voorzitter Hans Maessen, “de republikeinse familie is weer samen”. In zijn toespraak voor de ledenvergadering van het NRG benadrukte oud-RG-voorman Ulli d’Oliveira het belang van samenwerking: “door gezamenlijk op te trekken kunnen we als nooit tevoren discussie over de achterhaaldheid van de monarchie aanwakkeren.”

Ulli d’Oliveira in gesprek met voorzitter Hans Maessen en gastspreker Max Westerman
Ulli d’Oliveira in gesprek met voorzitter Hans Maessen en gastspreker Max Westerman

Online
Uniformiteit sterkt bovenal de vindbaarheid en herkenbaarheid van de republikeinen online, meent secretaris Floris Müller van het RG. Müller is nauw betrokken bij aanpassing van de naam en het logo van de vereniging op sociale mediapagina’s. Ook is de secretaris betrokken bij de lancering van de nieuwe site van het RG; medio juni moet dat platform gelanceerd worden binnen de nieuwe stijl. De site houdt het bekende adres, republikeinen.nl.

1 gedachte over “Nieuwe naam na fusie republikeinen”

 1. Het is niet ‘vorige bericht’ en ‘volgende bericht’.
  Het is:
  – het vorige bericht
  – het volgende bericht
  – vorig bericht
  – volgend bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *