De stamboom van Oranje

De man die op de dag van de opening van de Staten-Generaal een waxinelichthouder gooide naar het vervoermiddel van de koningin wil onder meer bewijzen dat Beatrix niet rechtmatig op de Nederlandse troon zit. Hij meent middels DNA-onderzoek te kunnen aantonen dat zij geen afstammeling is van koning Willem III. Het is niet ondenkbaar dat hij daarin gelijk heeft.

De vraag stellen of Wilhelmina (dus ook Juliana, Beatrix en Willem-Alexander) al dan niet afstamt van Willem III en daarmee de rechtmatigheid van Beatrix als vorstin in twijfel trekken heeft als consequentie dat die rechtmatigheid wordt erkend wanneer aangetoond zou worden dat Willem III toch de verwekker is geweest van Wilhelmina.

NRG/Republikeinen.nl maakt zich niet zo druk over de stamboom van Oranje. Wij constateren eenvoudig dat de monarchie in strijd is met de Grondwet en dus een onrechtmatig instituut; de afkomst van de monarch speelt daarbij geen rol.

Intussen stellen we vast dat het nu al vier maanden vasthouden van een verwarde maar verder volstrekt ongevaarlijke man slechts kan worden verklaard om als waarschuwing te dienen voor een ieder die het waagt te twijfelen aan de onaantastbare positie van het vorstenhuis.

Leo Verhoef, secretaris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *