De ‘prins Bernhard-actie’

De actie om de publieke ruimte te ‘ontbernardiseren’ krijgt ruime aandacht in de pers. De Telegraaf wijdde er een artikel aan en in vrijwel alle kranten verscheen een ANP-bericht. Hans Maessen en Anjo Clement verzorgden radio-interviews.

Ook Nr 1 van het blad ‘Story’ gaat deze week in op ‘de brief’ in een artikel onder de naam: “Republikeinen willen af van Bernhardplein”. Hierin wordt oa de tekst van de door Anjo Clement verzonden brief integraal weergegeven.

Aan reacties naar onze vereniging toe heeft het niet ontbroken. Sommige daarvan waren afkomstig van oranje-aanhangers en waren onversneden vijandig van toon; in een enkel (anoniem!) geval zelfs zo beledigend dat we hiervan melding hebben gemaakt bij de politie. Andere toonden zich bezorgd over de enorme kosten die een massale herbenoeming met zich mee zou brengen. Een lid zegde het lidmaatschap op.

Gelukkig waren er ook veel instemmende reacties. In de afgelopen 24 uur hebben we meer nieuwe leden en sympathisanten mogen noteren dan normaal gesproken in een half jaar. Het bestuur wordt hierdoor gesteund door te gaan op de ingeslagen weg: de publiciteit zoeken met zakelijk-scherpe acties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *