Van Rossem’s laatste weken als Republikein van het Jaar

Maarten van Rossem is bijna Republikein van het Jaar af. Op 25 november aanstaande kiezen de leden van het Republikeins Genootschap namelijk een nieuwe Republikein van het Jaar. In het najaar van 2016 kreeg de columnist, schrijver, televisiepersoonlijkheid en uitgever de eervolle titel uitgereikt. Deelnemers aan de verkiezing van de Republikein van het Jaar roemden Van Rossem om zijn voortdurende aandacht voor het republicanisme. Ook zijn gortdroge verwerpingen van de Koning als staatshoofd kreeg veel waardering.

De winnaar van de titel van Republikein van het jaar krijgt een wisselbokaal. Die werd tot dit jaar steevast op de Ledenvergadering uitgereikt. Dit jaar heeft de organisatie van de verkiezing een andere opzet: leden en anderen kunnen een kandidaat insturen. Uit de meest genoemde namen wordt op 25 november in een publieke stemming een winnaar en een verliezer gekozen.

Iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen als kandidaat voor de titel van Republikein van het Jaar 2017 of Schoothondje van het Jaar 2017? Stuur dan een bericht aan het RG met een korte onderbouwing: contact@republikeinen.nl onder vermelding van REPUBLIKEIN VAN HET JAAR.

Verkiezingen

Bent u lid van het Republikeins Genootschap kom dan naar de Algemene Ledenvergadering op 25 november aanstaande in Utrecht en beslis mee over wie de titeldragers van 2017 worden. U bent welkom vanaf 13:00u in Vergadercentrum Vredenburg in Utrecht, Vredenburg 19.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *