Vernieuwde website

Het is u misschien niet erg opgevallen maar we hebben een compleet nieuwe website. Hij ziet er niet heel anders uit dus u kunt zich afvragen wat het doel hiervan is.

Doel

Het doel is een beter beheer waardoor we heel makkelijk artikelen kunnen plaatsen. Iedereen met enige ervaring met een tekstverwerker kan het in een half uur leren. We kunnen aan personen rechten toekennen om concepten te schrijven en/of om concepten te publiceren zodat ze ook op de site zichtbaar worden. Op deze manier kunnen meerdere mensen schrijven maar kunnen we de verantwoordelijkheid om werkelijk te plaatsen bij een beperkt aantal personen leggen. Ten slotte blijft het gekozen bestuur verantwoordelijk voor de inhoud.

Er is dus geen technische kennis meer vereist voor het beheren van de site. De technische man, de web site bouwer, kan rustig met vakantie.

Op deze manier kunnen we nu veel sneller inspelen op zaken die in het nieuws zijn. (hoewel dat niet direkt ons speerpunt is, de republikeinse strijd is grotendeels op democratische principes die redelijk stabiel zijn, maar het inspelen op misstappen van de Oranjes is ook nodig om continu voorbeelden aan te dragen voor die mensen die nog altijd denken dat het zulke goedwillende mensen zijn).

We kunnen ook zelf eenvoudig categoriën (tabs) toevoegen. Artikelen kunnen we weer eenvoudig aan één of meerdere categoriën toekennen. Kortom, veel flexibiliteit zonder extra technisch werk.

De site oogt nog een beetje kaal omdat de plaatjes er nog bij moeten. Dat komt.
Ook moeten nog enige artikelen van de oude site overgenomen worden. Die willen we niet kwijtraken.

Waar Het Nieuw Republikeins Genootschap nu behoefte aan heeft zijn enkele leden die enige werkzaamheden op redactiegebied zouden kunnen uitvoeren. Mensen die van zichzelf weten dat ze een redelijk artikel kunnen schrijven of boekbesprekingen.

Dit alles zie ik als een stap naar meer ledenparticipatie.

mail

We zijn ook overgegaan naar (volgens bepaalde consumentenonderzoeken) de beste provider van Nederland. Door de overgang zijn de mailboxen enkele dagen niet beschikbaar geweest. Als het goed is moet alles weer werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *