Vermoorde journalist ‘pakt titel af’ van Meghan Markle

Normaal maken we ons niet zo druk om royaltyblaadjes. We zullen zelf misschien niet zo snel 5 euro neertellen om naar de opgeleukte familieplaatjes van de Oranjes te kijken, maar het is tenminste een eerlijk verdienmodel: wie er behoefte aan heeft, neemt een abonnement.

Maar soms zijn de gedachtekronkels van dienstdoende redacteuren zo krom dat we er toch even op in moeten gaan. Wat dacht de koppenmaker van Royalty Online bijvoorbeeld precies toen hij de volgende woorden schreef:

Journalisten pakken titel van Meghan af

Doelend op de titel ‘Time Person of the Year’ die onder andere aan Jamal Khashoggi werd uitgereikt. Een journalist die als een van de weinigen kritisch durfde te zijn op de absolute monarchie in Saoedi Arabië. Een journalist die dacht zijn huwelijkspapieren op te halen in het consulaat van zijn eigen land, maar in plaats daarvan werd gemarteld en vermoord, waarschijnlijk in opdracht van de Kroonprins.

Geef die titel terug! (of anders..)

Hoe durft hij de titel van prinses Markle af te pakken! Een feminist en activist die een voorbeeldrol vervult voor alle jonge meisjes wereldwijd: als je maar knap en slim genoeg bent kun je altijd nog een droomhuwelijk met een rijke vent regelen!

Jamal – en alle andere journalisten die onder moeilijke omstandigheden hun werk doen – zijn nu echt te ver gegaan. Het is tijd dat ze die afgepakte titel netjes aan Her Royal Higness teruggeven!

Goedschiks of kwaadschiks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *