‘Jagen is een genetisch defect van de Oranjes’

We hebben het er al vaker over gehad: Kroondomein het Loo blijft dicht zodat Willem-Alexander en zijn gasten tegen de wens van de Tweede Kamer in lekker kunnen gaan jagen op edelherten, wilde zwijnen en moeflons.

Dat zit veel Nederlanders dwars. De Partij voor de Dieren kreeg het voor elkaar dat de koning in ieder geval geen subsidie meer krijgt voor zijn jaaghobby, maar toch blijft het wrang.

Marcel van Roosmalen vatte het vandaag allemaal nog eens geniaal samen in zijn column bij de Nieuws BV op Radio 1.

Hij is overigens een van de genomineerden voor Republikein van het Jaar 2018 (de nominaties staan nog open tot 15 december).

4 gedachten over “‘Jagen is een genetisch defect van de Oranjes’”

  1. Wanneer worden we eindelijk eens verlost van deze geldverslindende familie, zelf heb ik geen geld om nieuwe meubels te kunnen kopen, die ik hard nodig heb, maar ik betaal wel mee aan de meubels die voor W Alexander worden aangeschaft,een van de zeer rijke familie’s in ons land die dat zelf gemakkelijk kunnen betalen maar ze laten liever het volk daarvoor bloeden.

  2. Géén enkele familie (ook het koningshuis van Oranje Nassau) is niet onaantastbaar! Ook het z.g. ‘blauwe bloed’ ?…. heeft verontwoording af te leggen m.b.t. hun daden in de hedendaagse samenleving! Zij staan niet boven de Nederlandse Bevolking, c.q. samenleving /ze zijn precies dezelfden!… Hoe durven ze?… Géén voorzorg positie meer qua afsluiting in de Kroondomeinen met afschot van dieren die van alle Nederlandse Staatsburgers zijn!…
    Laten ze maar, zoals iedere Nederlandse staatsburger moet, in hun eigen onderhoud voorzien! Daar hebben ze geld (onttrokken van de Nederlandse bevolking) genoeg voor!…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *