Update Republiek 1 op YouTube

Wat zeggen de cijfers?

Het vertrouwen in Willem-Alexander is gedaald volgens IPSOS, nog maar 47% staat achter de koning. Wat zeggen dit soort cijfers eigenlijk? En hoe oud is de gemiddelde republikein? Klopt het beeld van het Republikeins Genootschap als clubje boze oude mannen?

Campagnemanager Bram van Montfoort en voorzitter Floris Müller bespreken de meest recente opiniepeiling van IPSOS over monarchie en republiek. Hoe kan het dat 60% voor de monarchie is, maar nog slechts 50% voor erfopvolging? Wat is precies het verschil?

Update Republiek is een nieuw maandelijks programma op YouTube over monarchie en republiek.

Vragen kun je sturen naar update@republikeinen.nl

In de uitzending genoemd:

‘EenVandaag, tijd voor serieus onderzoek’
Nieuwsuur: Minderheid vertrouwt koning nog
Resultaten Enquête 2020

2 gedachten over “Wat zeggen de cijfers?”

 1. Wat een ophef over het ( koningshuis) dat bestaat al sinds de geboorte van Wilhelmina niet meer. Immers Wilhelmina is verwekt door de kamerheer en niet door Willem 3 zie ook Mata Hari ( Thomas Ros). Voorts de baby wisseling Juliana ,een dochter uit een boeren gezin welke geruild is voor de dochter van Wilhelmina die een kind baarde met het Down syndroom.
  Zie voor uitvoerige informatie Pateo TV De leugens van oranje.

  Vriendelijke groet.

  Ton Balster.

  1. Bram Van Montfoort

   Wij gaan als republikeinen niet akkoord met het principe van erfopvolging. Dus of iemand de ‘echte’ nazaat is doet dan niet ter zake. Wilhelmina-biograaf Dik van der Meulen (zelf republikein) heeft overigens het gerucht over De Ranitz uitgebreid onderzocht en geen bewijs gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *