Stilstaan bij het overlijden van Ton en Aafke

Geachte aanwezigen, mijn naam is Anjo Clement en ik ben de voorzitter van het NRG/Republikeinen.nl. Velen van u zullen weten dat onze oud-secretaris Ton Johannisse een gedreven republikein was. Ik heb hem 6 jaar geleden leren kennen toen hij op ee uiterst sluwe wijze het NRG heeft bevrijd van een bestuurscrisis, die een jaar lang duurde. Via hem leerde ik ook zijn vrouw Aafke kennen. Ik vernam dat zij in haar jongeren jaren gewerkt had in een Kibboets in Israël. Ikzelf heb 2 jaar jang in Jeruzalem gewerkt met als doel om Israëlische en Palestijnse gemeenten tot samenwerking te verleiden. Aafke en ik spraken af onze ervaringen eens uit te wisselen. Helaas is het door de progressie van haar ziekte daarvan nooit gekomen.

Terug naar Ton. Hij is een gedreven secretaris van onze vereniging geweest. Zijn conditie ging evenwel in een rap tempo achteruit. Reden voor hem en mij om te concluderen dat jij zijn energie beter kon besteden aan zichzelf dan aan het NRG. Ik heb regelmatig met Ton contact gehouden, mede ook gezien zijn en Aafkes gezondheid.

Ton zal evenwel nog vol plannen om het belang van de republiek Nederland wetenschappelijk te onderbouwen als zijn conditie dat weer zou toelaten. Zijn belangrijkste resultaat daarvan is het bewijzen dat het door de RVD in stand gehouden fabeltje van het economisch nut van staatsbezoeken flauwe kul is. Dit heeft Ton geconcludeerd na een analyse van de CBS-exportcijfers gedurende 10 jaar aan die landen waar Beatrix heen was gevolgen. Ton zijn conclusies zijn daarna overgenomen door het financieel dagblad en inmiddels al door meerdere media.

Helaas heeft Ton zijn verdere ideeën niet meer kunnen verwezenlijken, omdat hij net een week voor onze ledenvergadering is gestorven. Zijn vrouw Aafke stierf de dag erna. Zo zijn we behalve twee gedreven mensen ook twee lieve mensen verloren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *