Ook Nederland moet snijden in pensioen Beatrix

Onderstaand persbericht stuurde het NRG vandaag naar alle grote media-outlets in Nederland:

Op verschillende plaatsen in Europa worden de pensioenuitkeringen van de koninklijke familie heroverwogen. Nederland kan niet achterblijven; de dotatie van prinses Beatrix moet omlaag.

“De Belgische voormalig-koning Albert verdiende in mijn ogen een dotatie die vergelijkbaar moest zijn met die in Nederland”, zo vertelt oud-premier Elio Di Rupo op de RTBF-radio. “Ik stelde 1,4 miljoen voor, dat is wat prinses Beatrix ook krijgt.”

Met dit Nederlandse referentiekader stapte Di Rupo naar minister Alexander de Croo, die op dat moment over de pensioenen ging. De Croo overwoog de situatie en oordeelde anders. “Ik vond het voorstel van Di Rupo te hoog. Dat was zowat 100 keer het gemiddeld pensioen van de gewone man.”

Uiteindelijk krijgt Albert een uitkering van €923.000,- per jaar. In die beslissing is, zo weten we nu, het Nederlandse voorbeeld meegenomen. De Belgen hebben de dotatie van Beatrix gewogen en te hoog bevonden. Nederland doet er goed aan om het Belgische voorbeeld te volgen en ook hier de bijdrage te verlagen naar €923.000,-.

Overigens berichtte het Britse tijdschrift Independent eerder deze week dat ook in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk gesneden wordt in het aantal pensioenuitkeringen voor de koninklijke familie. Voor meer informatie, kijk HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *