Marcel van Roosmalen: ‘Wij betalen Kysia Hekster, ik wil verbazing!’

‘Verslaggeefster Kysia Hekster mocht gisteren namens het NOS-journaal naar Engeland om verslag te doen van.. ja van wat eigenlijk’ begint Radio 1 columnist Marcel van Roosmalen zijn humoristische betoog.

Wat is er precies gebeurd? ‘Onze koning is ridder in de orde van de Kousenband. Ta-tuu-ta-tuu, opzij, this is Kysia Hekster live for the NOS-journaal’. Iets met een onderscheiding waar je weinig voor hoeft te doen – behalve koning zijn – en een verkleedpartij achter gesloten deuren:

Lachen geblazen natuurlijk, maar met zijn kritiek op de verslaggeving van de NOS, raakt Van Roosmalen een gevoelige snaar. Eerder viel het Arjen Lubach ook al op dat de staatsomroep zich bij de royals meer gedraagt als een PR-organisatie, dan als een kritisch journalistiek medium.

Wij zijn het volstrekt met beide heren eens. Laat de bewondering en fascinatie lekker over aan de roddelbladen en benader het staatshoofd (inclusief zijn invloedrijke familie) met gepaste kritische afstand. Dat zouden we trouwens bij een president niet anders willen.

Wil je ook dat we in Nederland kritischer zijn op het functioneren van ons staatshoofd? Of denk je überhaupt dat adellijke families met erfopvolging niet passen bij democratie? Steun dan onze campagne voor de republiek!

1 gedachte over “Marcel van Roosmalen: ‘Wij betalen Kysia Hekster, ik wil verbazing!’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *