Nominatieronde voor Republikein van het Jaar en het Schoothondje van Oranje

Nomineer uw Republikein van het jaar!
En tevens het schoothondje van Oranje…

Net als vorig jaar organiseert het NRG de verkiezing van de Republikein van het jaar.

Wat is een Republikein van het jaar?
De republikein van het jaar is een persoon die het afgelopen jaar het meest heeft bijgedragen aan versterking van de republikeinse zaak. Deze persoon hoeft niet zelf een verklaard republikein te zijn.
De winnaar krijgt een wisseltrofee waarin zijn/haar naam wordt gegraveerd, als ook een cheque ter waarde van 1000,- als deze bereid is de prijs zelf in ontvangst te komen nemen. In 2014 werd Joanna van der Hoek verkozen tot Republikein van het jaar. Zij ontving haar prijs tijdens de algemene jaarvergadering van 2014.

Wat is het schoothondje van oranje?
Het schoothondje van oranje is het tegenovergestelde van de Republikein van het jaar, dus iemand die zich extreem kruiperig gedragen heeft naar de oranje familie. De winnaar krijgt als prijs een ja-knik hondje voor op de hoedenplank van de auto.
In 2014 was de winnaar: Mark Rutte. Mark Rutte heeft zijn prijs echter geweigerd…

Voordat er gestemd kan worden op personen moeten er eerst personen voor beide categorieën worden genomineerd. Daarom roepen wij u op om uw nominatie kenbaar te maken via een speciaal daarvoor ingerichte website: www.republikeinvanhetjaar.nl

U heeft tot 16 mei de tijd om uw nominatie door te geven. Vanaf 17 mei kan iedereen stemmen om de personen die genomineerd zijn.

De prijzen zullen worden uitgereikt op de Dag van de Republiek op 26 juli.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *