Maxima Regentes

Gerrit van Malkenhorst

Op 3 december heeft de Kamer Maxima aangewezen als koningin-regentes voor haar oudste dochter. Dat betekent dat Maxima bij het wegvallen van Willem Alexander haar dochter als staatshoofd gaat vervangen tot deze volwassen is. Dat betekent waarschijnlijk ook dat de minster president dan wekelijks bij haar op bezoek gaat om de regeringszaken met haar te bespreken. En dat Maxima de nieuwe Nederlandse wetgeving moet bekrachtigen met haar handtekening.

NRG-lid Henk van Sonsbeek die zich als alle republikeinen zeer ergert aan deze benoeming merkt in het Eindhovens Dagblad van 15 januari op dat zij nog in 2007 wist te vertellen dat zij de Nederlandse identiteit niet had gevonden. Hij is van mening dat zij na zoveel promoties (prinses, koningin, regentes) nu haar Argentijnse paspoort maar eens moet inleveren.

Hoe ver je het maar kunt brengen als geboren Argentijns meisje afkomstig uit een familie met een dubieus verleden, en hoe serviel de Nederlandse volksvertegenwoordigers die een dergelijke potentiele situatie zonder discussie accepteren. Wij hebben in Nederland een nieuwe Erasmus nodig..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *