Maessen Junior nieuwe voorzitter republikeinen

UTRECHT- Hans Maessen Jr. is benoemd tot nieuwe voorzitter van het Republikeins Genootschap. De 28-jarige Limburger volgt zijn vader op.

De kersverse voorman van de anti-monarchistische beweging ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet: “De Oranjes aanpakken is niet eenvoudig. Maar het is mijn historische taak. Ik voel dat ik het kan. Het zit in mijn bloed.”

Toch klinkt er ook voorzichtig gemor binnen de vereniging: “Het lijkt me geen intellectuele hoogvlieger”, aldus een anonieme bron. Openbare kritiek blijft uit. Leden van het Republikeins Genootschap, die overigens niet mochten stemmen over de wissel, kunnen een bestuursfunctie anders wel op hun buik schrijven.

“Ach, je hebt altijd mensen die willen zeuren”, buldert de goedlachse penningmeester Paul Land. “Wees blij met zo’n jonge frisse vent!” Over de vermeende torenhoge onkostenvergoeding van de nieuwe voorzitter houdt hij zich op de vlakte: “Die informatie is mij op dit moment niet bekend.”

Ook republikeinen-watcher M. van der Linden duidt de troonswissel positief: “Het Republikens Genootschap heeft toch een beetje het imago van een club zure oude mannen. Maessen Jr. bewijst dat leeftijd slechts een getal is!”

UPDATE 2 APRIL:

Je had ‘m waarschijnlijk al door: Hans Maessen Junior bestaat niet, behalve dan in Photoshop 😉

Onze huidige voorzitter (Hans Maessen) is net als de rest van het bestuur democratisch gekozen tijdens een algemene ledenvergadering.

Voor de ’torenhoge onkostenvergoeding’ doet hij het niet, de voorzitter declareerde de afgelopen jaren precies 0€

Als lid mag je openlijk kritiek hebben en dat staat een bestuursfunctie zeker niet in de weg. We moedigen kritische meedenken over onze campagne voor de republiek juist aan!

Volgende ALV: 
15 juni 13:00 De Kargadoor Oudegracht 36, Utrecht

Nog geen lid? 
https://republikeinen.nl/aanmelden/

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief
https://mailchi.mp/republikeinen/nieuwsbrief

4 gedachten over “Maessen Junior nieuwe voorzitter republikeinen”

  1. Vincent Maessen

    Jongens, als de werkelijke Maessen jr. voel ik me zeer vereerd😂 Een mooie dag voor het nepotisme!

  2. Wat een geweldige aprilgrap! Natuurlijk direct doorzichtig aangezien het RG voor een democratisch gekozen “hoofd” is en volstrekt tegen erfopvolging dienaangaande!

  3. Chapeau! Goede grap, ik was echt even een fractie van een seconde flabbergasted: wat is híer aan de hand?
    Maar deze abjecte wijze van opvolging vindt ons land wél aanvaardbaar voor een familie die zich voor de eeuwigheid als ons koningshuis heeft kunnen installeren. Knappe farce majeur-streek, Hans! Enne, Vincent, je bent van harte welkom bij onze volgende bijeenkomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *