Hek van half miljoen euro

Met ontsteltenis heb ik kennis genomen van de publicaties in NRC van 20 augustus en De Volkskrant van 21 augustus 2014. Schandelijk en onvoorstelbaar dat de Nederlandse belastingbetalers opdraaien voor een zogenaamd beveiligingshek rondom een privéterrein van W.A.! Wat heeft het gekost om het kennelijk voor alle Grieken geldende recht van vrije strandpassage bij de villa af te kopen? En wie heeft dat betaald? Of was dit een welkomstgeste van de Griekse overheid?

Het is begrijpelijk en acceptabel dat de Staat reis- en beveiligingskosten betaalt voor dienstreizen van regeringsvertegenwoordigers, maar toch niet voor privéreisjes en privé paleizen/woningen in het buitenland. Wie als privépersoon reden heeft om bang te zijn, moet gewoon niet gaan. Wat heeft ons belastingbetalers overigens de steiger gekost waaraan de privé speedboot van 700 duizend euro mag liggen? Heeft deze familie von Amsberg al niet genoeg privileges als vrijstelling van belastingen en “gratis” paleizen in Nederland waarin zij ongestoord van hun vakanties kunnen genieten?

Het wordt echt hoog tijd dat de Nederlandse politieke partijen, zonder angst voor stemmenverlies, openlijk gaan praten over een grondwetswijziging, die alle Nederlanders, zonder uitzondering, gelijk stelt, waarbij dus ook iedere Nederlander naar rato belasting betaalt. Het wordt ook echt hoog tijd dat Nederland afscheid neemt van het Middeleeuwse systeem van een totaal overbodige en absurd dure monarchie met automatische erfopvolging, en overstapt op een systeem van een democratisch gekozen staatshoofd, dat bij gebleken ongeschiktheid weggestuurd kan worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *