Groningers sluiten zich aan bij ‘demonstratie’ RG

RADIOFRAGMENT – Met nog enkele weken te gaan voor Koningsdag is het Republikeins Genootschap al flink in de weer met de voorbereidingen van acties tijdens het koninklijke verjaardagsfeestje. Inmiddels hebben zich al enkele tientallen Groningers gemeld die zich bij het RG wensen aan te sluiten.

Vanmorgen sprak woordvoerder van het RG Floris Müller op lokale omroep RTV Noord.  “Het koningshuis en de RVD hebben een kapitale misrekening gemaakt met de keuze van de Noordelijke stad voor het verjaardagsfeestje”, stelt hij, “de meeste Groningers voelen niets voor de komst van de grootaandeelhouder in Shell en de Nam naar het gebied dat zo getroffen is door aardbevingen als gevolg van gasboringen door de bedrijven.”

Luister hier naar het hele radiofragment van RTV Noord.
Het RG is vanaf 5:40 in de uitzending.
Meld u HIER aan om mee te doen aan de acties rond Koningsdag in Groningen

In het vraaggesprek gaat hij ook in op de plannen rond koningsdag. Op 24 april presenteert het RG in Den Haag en Groningen in samenwerking met tijdschrift De Republikein een rapport over de financiën en de kosten van het Koningshuis. In dit onderzoekswerk, waar ruim een jaar aan gewerkt is, komt ook het aandeel in Shell naar voren. Het rapport zal worden aangeboden aan de Groningers.

Op Koningsdag zelf, op 27 april, zullen de leden samen met sympathisanten uit de regio ‘een krachtig tegengeluid’ laten horen langs de route. Het is nadrukkelijk niet toegestaan om te demonstreren. Afgelopen jaren verspreidden RG’ers zich daarom 2-aan-2 met borden langs de route om ‘gebruik te maken van hun recht op vrije meningsuiting’. Dat werd gezien door zowel media als omwonenden. En wellicht zelfs ook het koningspaar zelf.

Woont u in Groningen en wilt u ook een tegengeluid laten horen tijdens Koningsdag, stuur dan een MAIL aan het Republikeins Genootschap.

2 gedachten over “Groningers sluiten zich aan bij ‘demonstratie’ RG”

  1. Tim Barendsen

    Leve de republiek en het republikeins genootschap! Ga zo door!Ongelooflijk dat de massa zich anno 2018 nog steeds in de luren laat leggen door de afdeling PR van het koningshuis.
    Zolang zij nog 350 miljoen per jaar kunnen spenderen zijn ze uiteraard bereid elk jaren flinke sommen aan PR uit te geven om de massa toch zoet te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *