Gevraagd: kandidaten voor een bestuursfunctie

Leo Verhoef is het langstzittende bestuurslid van onze vereniging en daarom het eerst aan de beurt om af te treden. Hij heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen. Het bestuur vraagt kandidaten om de vrijkomende plek in te nemen. Het bestuur streeft naar verjonging. Daarin zijn we niet veeleisend: iemand die nog geen 55 is heet bij ons al een ‘jongere’. Belangstellenden worden verzocht zich vòòr 15 oktober 2011 aan te melden bij de secretaris, e-mail: verhoef@republikeinen.nl of telefonisch: 06 19 42 70 72.
Leo zal zelf hieronder zijn terugtreden motiveren.

“Dit najaar ben ik twee jaar secretaris van NRG/republikeinen.nl. In die twee jaar is veel gebeurd. Bij mijn aantreden stond de vereniging op het punt via een collectief abonnement op het tijdschrift “De Republikein” zichzelf als actieve organisatie feitelijk op te heffen. Samen met Joop Zijlstra heb ik er voor gestreden dit te voorkomen. De vereniging heeft haar zelfstandigheid behouden en ligt nu op koers om met “Nieuw Elan” de toekomst in te gaan. Veel is al gedaan, nog veel meer moet gebeuren.

Ik heb besloten mij niet herkiesbaar te stellen. Reden is het feit dat ik één van de vier (ruim)60-plussers in het bestuur ben. Natuurlijk had ik nog een termijn geambieerd maar de ontwikkeling van de republikeinse gedachte eist dat de oude garde stapsgewijs plaats maakt voor een jongere generatie. Ik hoop dat mijn besluit daarvoor een aanzet is.

Dank voor het in mij gestelde vertrouwen,

Leve de Republiek!

Leo Verhoef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *