De ‘Sorry Democratie’

Peter Posthumus

Op 16 juni 2011 vroeg het NRG/republikeinen.nl aan de gemeente Amsterdam om de naam van het Prins Bernardplein te veranderen in Bernardshondplein. Vijftien maanden later (!) kwam hierop een reactie. In de eerste plaats excuses voor de zo late reactie en in de tweede plaats het standpunt van het stads(deel)bestuur: geen naamswijziging maar wel een bord met aanvullende informatie. Deze aanvullende historische informatie zo vindt de gemeente Amsterdam is nodig op grond van de motivering van ons verzoek (d.i. in het kort dat de prins crimineel en corrupt was).

Is dit bord met aanvullende informatie al geplaatst? Nee dus. De reden waarom dit bord nog niet is geplaatst schuilt vermoedelijk in de laatste zin van het besluit waarin staat dat “….. in Amsterdam in overleg tussen de centrale stad en de stadsdelen een algemeen beleid wordt ontwikkeld”.

Ik ben nu aan het uitzoeken hoe ver het is met ‘het ontwikkelen van dit algemeen beleid’. Zodra dit bekend is komt laat ik dit weten. Dat ik dit nog niet weet: mijn excuses.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *