De Nieuwjaarsreceptie

Meer dan 50 Republikeinen (ook van ver buiten Amsterdam!) bezochten de Nieuwjaarsreceptie in ons “stamcafé” P96. Het werd een bijzonder geanimeerde bijeenkomst.

Na de opening memoreerde de plv voorzitter, Anjo Clement, nogmaals het aan Paul van der Heijden verleende erelidmaatschap. Het culturele aspect werd verzorgd door de in Amsterdamse kring welbekende Fabiola, die voordroeg uit eigen werk. Daarna was het woord aan de gastspreker van de middag: SP-kamerlid Ronald van Raak. Op heldere wijze belichtte hij de kansen om binnen afzienbare tijd de Republiek te realiseren; veel zal zijns inziens afhangen van de wijze waarop Willem-Alexander zijn functie zal invullen. In de daaropvolgende levendige discussie kwam toch wel de teleurstelling naar voren dat de SP haar openlijk beleden republikeinse standpunt in 2006 wat naar de achtergrond heeft verplaatst.

Na nog een laatste “afzakkertje” was het tijd huiswaarts te keren. Deze keer was er nog een klein beetje ruimte in P96; volgend jaar stampvol??

Leo Verhoef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *