De Damschreeuwer

Onderstaande brief werd verzonden aan de Minister-President, de Minister van Binnenlandse Zaken, de Minister van Justitie en beide Kamervoorzitters.

Aan: Drs M. Rutte,
Minister-President

Nijkerk, 23 april 2011.

Mijnheer,

Bestuur en leden van het Nieuw Republikeins Genootschap/Republikeinen.nl, in vergadering bijeen, nemen geschokt kennis van het in voorarrest houden van de z.g. “Damschreeuwer”. Zij beschouwen dit als een daad van willekeur die in geen verhouding staat tot het ten laste gelegde; te weten het ontvreemden van een overhemd en een stropdas, ook al zou het hier gaan om recidive.

De vergadering is vervuld van afschuw over het feit dat het in de rechtsstaat Nederland mogelijk is in (voorlopige) hechtenis te worden genomen op grond van argumenten die de sterke indruk wekken de ware reden van de maatregel te verhullen.

Mede in aanmerking nemende uitlatingen van justitie-functionarissen komt de vergadering tot de slotsom dat het opgelegde voorarrest oneigenlijk wordt gebruikt teneinde de bewuste persoon tijdens de aanstaande 4 mei-herdenking uit de openbare ruimte te verwijderen.

Bestuur en leden van het Nieuw Republikeins Genootschap/Republikeinen.nl protesteren met klem tegen deze gang van zaken; het hier genomen besluit doet klassejustitie vermoeden met slechts de achterliggende gedachte het koninklijk gezelschap een beschamende aftocht als op 4 mei 2010 te besparen.

Namens bestuur en leden van het Nieuw Republikeins Genootschap/republikeinen.nl,

Met hoogachting,

A.J.A.T.Clement, Vice-voorzitter

L.M. Verhoef, Secretaris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *