Contacten met de politiek

Anjo Clement

Het bestuur heeft besloten om regelmatige contacten op te bouwen met de fracties in de Tweede Kamer. Die gesprekken voer ik als voorzitter samen met Arnold Molier, de auteur van ” Oranje boven, de greep van de monarchie op kerk en staat” (Arnold heeft hierover tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering een presentatie gegeven).

Inmiddels hebben we gesprekken gevoerd met de woordvoerders van de PvdA, de PVV, de VVD en D66 (bij deze laatste met een plaatsvervanger van de woordvoerder). In de agenda staat inmiddels ook een afspraak met GroenLinks. Ik wacht nog op contact met de SP. Een afspraak met het CDA moet nog worden gemaakt.

Onze inzet bij de gesprekken is enerzijds de discrepantie van de grondwet aan de orde te stellen, anderzijds de onzichtbare macht van de vorstin te bespreken en ten derde fabeltjes, waarmee het publiek wordt bespeeld door te prikken. Zoals de onzin van het enorme economische effect van staatsbezoeken. Dit laatste onderbouwen we met het onderzoek van bestuurslid Ton Johannisse, gepubliceerd in “De Republikein” van september en artikelen in het Financieel Dagblad (toch onverdacht) van begin januari. Tot nu toe is met alle fracties de afspraak gemaakt om elkaar jaarlijks te spreken.

Binnen nu en 2 maanden verwachten we weer hervatting van de politieke discussie rond het initiatief ontwerp van de PVV om de vorst uit de regering en Raad van State te verwijderen en zijn rol bij de formatie te beeindigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *