ALV 26 Mei 2018

Kom naar de Algemene Ledenvergadering
op 26 mei

Eind mei staat weer een Algemene Ledenvergadering (ALV) van het Republikeins Genootschap gepland. Als lid bent u natuurlijk van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Anders dan andere jaren wordt de ALV op 26 mei gehouden in Vergadercentrum Domstad (even achter het Centraal Station) in Utrecht. De zaal gaat om 13:00u open, de vergadering begint om 13:30u en duurt ongeveer tot 17:00u.

Aan het begin van de ALV wordt de eerste uitgave van eigen geproduceerde tijdschrift Republikeins Bulletin (RB) gepresenteerd. In het RB leest u over actualiteiten, achtergronden rond republikanisme en verslagen over activiteiten van het RG. Daarbij is ook veel aandacht voor leden en hun overtuigingen.

Op de vergadering op 26 mei worden verder de jaarcijfers van het RG gepresenteerd en gaat het bestuur in op de verdere koers van de vereniging dit jaar. Ook zal het recent gepresenteerde rapport over de kosten van het koningshuis worden besproken en de media-aandacht als gevolg hiervan voor het RG worden geëvalueerd.

Vergadercentrum Domstad is goed te bereiken met het openbaar vervoer, via Utrecht Centraal. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt, mocht u met de auto naar de ALV toe komen.

ALGEMENE LEDENVERGADERING
26 mei 13:00u (13:30u) – 17:00u
Vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9, 3531AJ Utrecht

Klik HIER voor een uitgebreide routebeschrijving en informatie over parkeergelegenheid
Klik HIER voor de hele agenda van de ALV

Meer documenten en cijfers worden voor de vergadering toegestuurd.

OPROEP

Help mee, denk mee, werk mee 

Word bestuurslid van het RG

Het RG moet het hebben van zijn leden. Vanaf deze zomer is een plek in het bestuur beschikbaar. Hebt u ervaring met het organiseren van evenementen en wilt u een bijdrage leveren aan onze vereniging, meld u dan vóór 15 mei aan bij voorzitter Hans Maessen. Klik op de onderstaande knop om op de vacature te kunnen reageren. Functies en taken binnen het bestuur staan niet vast en worden, met uitzondering van de positie van voorzitter, door het bestuur onderling verdeeld.
Meld u nu aan als bestuurslid van het RG
EUROPA
Republikeinen verzamelen zich in Londen voor ‘koninklijke sprookje’

Net als ieder jaar komen alle republikeinse verenigingen bijeen om ideeën uit te wisselen en de gemeenschappelijke koers te bepalen. De vergadering van de Alliance of European Republican Movements (AERM) wordt dit jaar van 18 tot en met 21 mei gehouden en valt niet geheel samen met de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Het RG en zijn zusterorganisaties zullen tijdens de plechtigheid gezamenlijk een tegengeluid laten horen.

Koninklijke cash cow
Net als bij ons worden feestjes van de kroon in Groot-Brittannië verkocht als een absolute ‘cash cow’ voor het land en in het bijzonder de hoofdstad. Republic toonde eerder aan dat hiervan totaal geen sprake is; bij huwelijken en andere ceremoniële plechtigheden gaat Londen op slot en maken ondernemers niet meer maar juist veel minder omzet. Ook het aantal toeristen dat naar het land komt om het ja-woord van Harry en zijn aanstaande mee te maken is verwaarloosbaar, stelt de Britse republikeinse organisatie. De totale kosten voor ‘the royal wedding’ liggen op zo’n 37 miljoen euro; bijna 1.000 keer zo veel als een ‘normaal’ huwelijk, zo berekende het blog The Business Insider.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *