Agendapunt 11: Vlag of Wimpel

Op de agenda staat onder punt 11 het agendapunt Vlag of Wimpel (NB: in de vergaderstukken die met het Klein republikeins handboek werden meegestuurd ontbreekt dit agendapunt helaas)

Hierbij de achtergrond van het voorstel (overgenomen uit Nieuwsbrief 17):

De republikeinse vlag

Sinds ongeveer een jaar verkoopt NRG/Republikeinen.nl een verenigingsvlag met als tekst: Republikeinen.nl – Nieuw Republikeins Genootschap. Er zijn er inmiddels meer dan 100 van verkocht. Een aantal leden heeft echter meegedeeld liever een republikeinse vlag te zien dan een NRG verenigingsvlag. De discussie daarover heeft geleid tot de volgende creatieve oplossing.
In het kader van de troonswisseling heeft NRG/Republikeinen.nl met succes de neutrale kleur wit geïntroduceerd als republikeins antwoord op oranje. De rood wit blauwe Nederlandse vlag is ontstaan als symbool van de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden. Later voorzien van een oranje wimpel en oranje dop geannexeerd door de oranjes.
Wij gaan u op onze ledenvergadering op 23 november voorstellen ons republikeins rood, wit en blauw opnieuw te claimen, maar dan met een witte wimpel en een witte dop. Als de aanwezige leden akkoord gaan, gaan we deze wimpels en doppen bestellen. We zullen degenen die het afgelopen jaar een verenigingsvlag bestelden deze witte wimpel gratis ter beschikking stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *