De vergaderruimte in Nijkerk

Leo Verhoef

23 november 2013 zal een memorabele datum blijven voor de Republikeinse beweging in Nederland. In Nijkerk vond de eerste ledenvergadering plaats van het ‘nieuwe’ NRG. En hoe! Nooit eerder in de geschiedenis van het NRG bleek de zaal te klein voor het aantal leden dat gehoor had gegeven aan de uitnodiging. Deze keer moesten stoelen worden bijgeplaatst en puilde de zaal uit. Het zalencomplex ‘De Schakel’ in Nijkerk biedt ruimtes van verschillende grootte. Als ieder die deel wil nemen aan de vergadering zich aanmeldt kan de secretaris daar rekening mee houden bij het reserveren van een voldoende grote zaal.

‘Nijkerk’ heeft een aantal niet te versmaden voordelen:
– accomodatie en verzorging zijn van hoge standaard tegen een zeer redelijke prijs,
– de uitstekende bereikbaarheid zowel per auto als per trein, en
– de centrale ligging. Verreweg het grootste en dichtstbevolkte deel van Nederland ligt binnen een straal van 100 kilometer; slechts de ‘uithoeken’ (waaronder mijn woonplaats!) vallen er buiten.

Toch zijn van tijd tot tijd geluiden te horen die tègen deze locatie zijn. Was het bij een vorige gelegenheid de langdurige reis (?), ditmaal werd bezwaar gemaakt tegen het feit dat het complex is gelegen aan de Oranjelaan. Ik vraag mij werkelijk af of dàt een reden is tegen de keuze voor deze vergaderruimte te zijn. Zou deze bezwaarmaker ook een mooi en betaalbaar huis weigeren als dat in een ‘koninklijke’ straat zou staan?

Als een betere locatie gevonden kan worden die dezelfde of meer voordelen biedt als hierboven beschreven moet het bestuur daar beslist voor kiezen. Maar alleen de naam van de straat waaraan ‘De Schakel’ ligt mag nooit een overweging zijn deze vergaderruimte af te wijzen. Wel hoop ik mèt de voorzitter dat de groei van ons ledental spoedig aanleiding zal zijn om in de Beatrixhal samen te komen. Wellicht kan die dan worden herbenoemd tot Johan de Witthal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *