Verkiezing ‘Republikein van het Jaar’ van start

Sinds deze week is de verkiezing voor de Republikein van het jaar van start gegaan. Via de website www.republikeinvanhetjaar.nl kan iedereen die dat wil een kandidaat nomineren. De nominaties zullen leiden tot een shortlist van genomineerden.

Op zaterdag 26 juli viert het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) de Dag van de Republiek. Tijdens de festiviteiten die worden georganiseerd zal de Republikein van het jaar bekend worden gemaakt.

Hij of zij ontvangt namens het NRG de eerste Van der Capellen tot den Pol – Prijs. Deze jaarlijks terugkerende prijs is vernoemd naar de opsteller van het pamflet: “Aan het volk van Nederland.” Het pamflet werd in de nacht van 25 op 26 november 1781 over alle grote steden in de Republiek der verenigde Nederlanden verspreid vanuit geblindeerde koetsen. Het pamflet werd de geloofsbelijdenis van de Patriotten. Via de website kan iedereen kandidaten nomineren en stemmen op de reeds genomineerde kandidaten.

Als tegenhanger zullen we ook een prijs uitreiken aan de meest schaamteloze orangist van Nederland. Nominatie en stemming vindt op dezelfde wijze plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *