Standaardwerk over de Greet Hofmans-affaire eindelijk weer leverbaar

Standaardwerk over de Greet Hofmans-affaire eindelijk weer leverbaar

Cadeau voor de koning en zijn volk: op woensdag 24 en donderdag 25 april is het e-boek gratis te downloaden

De Greet Hoffmans-affaire – Hoe de Nederlandse monarchie bijna ten onder ging van Lambert J. Giebels

Nog geen halve eeuw geleden had het weinig gescheeld of komende dinsdag zou er helemaal geen troonswisseling zijn.

In 1956 schudde Nederland én zijn monarchie op zijn grondvesten. Koningin Juliana was in de ban van de pacifistische gebedsgenezeres Greet Hofmans gekomen en prins Bernhard dreigde met een echtscheiding. Een troonafstand leek onafwendbaar. Dankzij behoedzaam laveren van een commissie van wijze mannen en toenmalig premier Willem Drees, werd de monarchie ternauwernood gered.

De vooraanstaande historicus en schrijver Lambert J. Giebels (1935-2011) schreef vijf jaar geleden hét standaardwerk over deze constitutionele crisis: De Greet Hofmans-affaire – Hoe de Nederlandse monarchie bijna ten onder ging. Met als belangrijke conclusie: een ceremonieel koningschap lijkt noodzakelijk. Zou Willem-Alexander dit boek onlangs herlezen hebben, getuige zijn uitspraken in het recente tv-interview met hem en Máxima?

Uitgeverij Fosfor geeft De Greet Hofmans-affaire opnieuw uit als e-boek. Bij wijze van cadeau aan de nieuwe koning en zijn volk geeft Fosfor dit standaardwerk gedurende twee dagen – woensdag 24 en donderdag 25 april – gratis weg via onze website: www.uitgeverij-fosfor.nl. Daarna is het in elke e-boekwinkel te koop voor €6,99.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *