Scholen schrijven zich en masse uit voor ‘commerciële’ Koningsspelen

Een groeiend aantal scholen heeft geen boodschap aan de jaarlijkse Koningsspelen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een evaluatie van de sportdag die ter ere van de monarchie gegeven wordt. Alleen al in de Randstad gaven enkele tientallen onderwijsinstellingen aan niet mee te willen doen op 20 april. Ze vinden de Oranjedag ‘te veel gedoe’ en noemen het sportfeestje ‘commercieel en bewerkelijk’, aldus het AD.

In de hoofdstad werd dit jaar op 138 scholen een sportdag gehouden, becijfert de krant, 10 minder dan in 2014. In Rotterdam zeiden 33 scholen af voor het koninklijke sportfeest (daar daalde het aantal deelnemers van 181 naar 148). Ook in de hofstad liet een opmerkelijk aantal scholen verstek gaan; 12 op een totaal van 124 scholen.

Basisschooldirecteuren zeggen in het AD dat er onvoldoende vrijwilligers te vinden zijn om het evenement in goede banen te leiden. Dat veel twijfelaars toch doorgaan met het Oranjefeestje komt volgens hen omdat het ‘niet netjes is om te weigeren als je een gratis ontbijt door de koning aangeboden krijgt’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *