Republikeinen slaan de handen ineen

Ineke Vonk

Een paar jaar geleden beraadde een werkgroepje van het NRG zich over de gedachte dat koningin Beatrix zou aftreden en haar zoon haar zou opvolgen. Allerlei acties, bijeenkomsten en publicaties daarover werden besproken, maar aangezien er geen datum bekend was, kon er in feite weinig worden georganiseerd.Toen de koningin op 27 januari haar aftreden bekend maakte kon er echter wel tot daadwerkelijke actie worden overgegaan.

Meteen vormde zich vanuit het bestuur van NRG republikeinen.nl weer een werkgroep, die daadkrachtig aan het werk ging onder leiding van Hans Maessen, voormalig voorzitter van het NRG.
Al gauw werd contact gezocht met de studente Joanna, omdat zij zich zo overduidelijk had uitgelaten over de monarchie tijdens het verjaardagsfeestje van de koningin. Haar spreuk “Weg met de monarchie, het is 2013” werd de naam van een groep jongeren, die de monarchie ook achterhaald vinden. “Het is 2013” is een actiegroep, die samenwerkt met NRG republikeinen.nl. Ger Beukenkamp, schrijver van o.a. de film “Majesteit” sloot zich aan om cultureel te laten zien hoe achterhaald de monarchie is in een democratisch land. En ook de Stichting Website Pro Republica wil in een gezamenlijk proces bij gaan dragen om de republikeinse gedachte in meer harten te doen opleven. Dit alles onder het motto: Eendracht maakt macht!

Intussen is de werkgroep in actie reeds gefotografeerd en gefilmd, ook door buitenlandse cameraploegen, om weer te geven wat er leeft binnen republikeinse kringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *