Oranjefonds en Prins Bernhardfonds overschrijden Balkenendenorm

Vier goede doelen overschrijden de balkenendenorm, zo schrijft de Volkskrant. De krant onderzocht de salarissen van directeurs van veertig goede doelen, en concludeerde dat het Prins Bernhardfonds en het Oranjefonds de norm het verst overschrijden.

“De beloning is door de branche sinds vorig jaar gekoppeld aan de Wet normering topinkomens. Door het invoeren van dat […] plafond is het maximumsalaris bij een goed doel verlaagd van 158 duizend naar 144 duizend euro, in de volksmond bekend als de balkenendenorm,” aldus de Volkskrant.

Bij het Prins Bernhard Cultuurfonds (Adriana Esmeijer, 157.879 euro) en het Oranje Fonds (Ronald van der Giessen, 156.849 euro) verdiende de directeur vorig jaar meer dan de norm.

Dat juist de monarchistische goede doelen de lijst met topinkomens aanvoeren, is geen toeval. Ook in andere facetten blijkt steeds opnieuw dat de Oranjes moeite hebben met financiële soberheid. Het NRG werkt achter de schermen aan een onderzoek naar de geldstromen rondom het koningshuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *