Magere PR-stunt Willem Alexander tijdens Vierdaagse

Koning Willem Alexander heeft tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse een schaamteloze PR-stunt begaan door bij Cuijk de pontonbrug over te steken. De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt van “een stuk meelopen” en “contact maken met de wandelaars”.

Op foto’s blijkt echter duidelijk dat Willem Alexander omringd wordt door beveiliging, burgemeesters en commissarissen van de Koning. Contact met de doorsnee wandelaars is er nauwelijks, ook al omdat de actie van de koning al na enkele kilometers weer voorbij was.

Enkele jaren geleden schaatste Willem Alexander al incognito een stuk van de Elfstedentocht, waarna discussie ontstond over of hij de tocht al dan niet zelf volledig volbracht heeft. In Cuijk gaf de koning aan dat hij ook de vierdaagse wel eens incognito zou willen lopen.

Zijn uitspraak sluit aan bij het beeld dat we tijdens deze PR-stunt van onze koning krijgen: hij loopt het liefst afgezonderd van de mensen, incognito of omringd door burgemeesters en commissarissen. De Rijksvoorlichtingsdienst probeert het beeld te schetsen van een gewone man, die in contact wil komen met zijn volk, maar daar zien we in de werkelijkheid niets van terug.

In de jaren tachtig was er een Duitse president, Carl Karstens, die door heel Duitsland wandelde om zijn land te leren kennen. De oversteek van Willem Alexander over de pontonbrug steekt daar erg schril bij af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *