Het Koningshuis en de NOS fanboys

De NOS is altijd zo lekker objectief als het om het koningshuis gaat. Journalist Tim de Wit mocht tijdens het staatsbanket in het Verenigd Koninkrijk als enige Nederlandse verslaggever aanschuiven en zat ’toevallig’ naast het hoofd voorlichting van het paleis.

Uiteraard deed hij er alles aan om toch objectief en gedegen verslag te doen. In dagblad Trouw geeft hij een uniek inkijkje in zijn werkwijze:

“..je moest je keurig aan het protocol houden. Ik was als gast uitgenodigd en was niet aan het werk.”

Enfin, Arjen Lubach vat het allemaal nog eens geniaal samen:

Bij het Republikeins Genootschap valt het gebrek aan kritische verslaggeving van de NOS (als het om het koningshuis gaat) ons al langer op. In 2017 verkozen onze leden de staatsomroep als ‘schoothondje van het jaar‘.

Dat het ook anders kan bewijst bijvoorbeeld RTL met journalist Pieter Klein die blijft graven naar de werkelijke kosten van het koningshuis. Een kort inkijkje in zijn denkwijze:

“Wie houdt dat ‘openbaar belang’ in de gaten, en of de kosten wel echt bij het koningschap horen?”

Zoek de verschillen.

Wil je ook dat we in Nederland kritischer zijn op het functioneren van ons staatshoofd? Of denk je überhaupt dat adellijke families met erfopvolging niet passen bij democratie? Meld je dan aan als sympathisant of lid van het Republikeins Genootschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *