De kwetsbare monarchie

Na de aandacht voor de onzin die Fasseur debiteert, nu weer volop aandacht voor het gedoe rond Oosterhuis. Geen krant, geen radio- of tv-programma of er werd aandacht aan besteed. Hele pagina’s in de serieuze pers en uren aandacht op de (serieuze) nieuwszenders.

De overeenkomst met alle verhalen over de staatsrechtelijke positie en acties van de Oranjes is de oncontroleerbaarheid ervan. Iedereen mag van alles beweren; Rutte in dit geval zal alles weer ontkennen en we blijven gewoon weer zitten met een staatshoofd dat volstrekt oncorrigeerbaar is.

De slappe houding van de Nederlandse politici op dit terrein draagt ook niet bij aan de helderheid. Zo kunnen deze incidenten blijven voorkomen; blijven Fasseurs oncontroleerbaar en dus onweersproken.

Terzijde: de rol van Wilders in dit geheel? Laat hem maar kijken naar het persmoment in Lech, waar de prinsjes en prinsesjes weer werden gebruikt om ons de Oranjes toch schattig te laten vinden.

Het wordt tijd voor een volwassen democratie. Juist, een republiek. Laat de republikeinen in het kabinet en de kamer opstaan!

Anjo Clement, vice-voorzitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *