Hoe wij doorgaan met onze campagne

Gezond blijven is tijdens deze crisis de grootste prioriteit. Het betekent dat we als Republikeins Genootschap onze geplande bijeenkomsten hebben uitgesteld. Achter de schermen gaat het werk door. Hier leggen we uit hoe en waarom.

Uitgestelde evenementen

April had de maand moeten zijn van een Europese conferentie, een documentairevertoning (The Man Who Shouldn’t Be King), pop-up-protest voor het Paleis op de Dam, ALV, theaterrechtszaak in debatcentrum De Balie en de start van onze crowdfunding ‘Macht van de Koning‘.

De bijeenkomsten zijn nu niet verantwoord. We hopen dat onze leden en Europese partners (uit o.a. Spanje, Zweden, Denemarken en VK) de huidige situatie in goede gezondheid en op verantwoordelijke wijze doorstaan.

Uitstel betekent geen afstel. Voorlopig richten we ons nu op een voortzetting van evenementen in het najaar. Ander werk gaat onverminderd door. Advocaat Ewout Jansen onderzoekt bijvoorbeeld namens het RG de mogelijkheden om de ondemocratische machtspositie van de koning via het recht aan te pakken.

Focus op #LeveDeRepubliek

Wij blijven de komende weken en maanden campagne voeren voor democratisch besef. Juist nu de roep om autoritair optreden (en soms ook censuur) toeneemt. Daarbij kiezen we voor een positieve focus.

(Voortaan zijn we via Twitter bereikbaar op @levederepubliek)

Verwacht meer artikelen in onze sectie veelgestelde vragen over republiek en monarchie. Verwacht meer uitleg in begrijpelijke taal over de voordelen van een republiek naar Duits, Zwitsers of juist uniek Nederlands model.

We bouwen daarbij voort op eerder belangrijk werk dat al is gedaan door vele republikeinse schrijvers en ook onze eigen werkgroep republiek.

Discussie moedigen we aan. Via peilingen en reacties op de maandelijkse nieuwsbrief. Via social media zoals Twitter en Facebook. En natuurlijk op deze website. Ook onderzoek we de mogelijkheid om online meetups te organiseren.

Tot slot. We weten dat dit voor velen ook financieel gezien een lastige tijd is. We waarderen de voortgezette steun (donaties en contributie) daarom enorm.

Leve de Republiek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *