Arjen Lubach gekozen tot ‘Republikein van het Jaar’

De Republikeinen van Nederland hebben met een overtuigende voorsprong Arjen Lubach gekozen tot Republikein van het jaar. Aanleiding daarvoor is de ludieke actie in zijn satirische programma Zondag met Lubach om verkozen te worden tot de eerste Farao van Nederland. Iedere nadenkende Nederlander heeft hij daarmee duidelijk gemaakt dat de huidige positie van de Oranjes na de Franse bezetting op een vrij willekeurige manier tot stand is gekomen en niet meer van deze tijd is. Met de ondersteuning van meer dan 90.000 handtekeningen moet zijn voorstel besproken worden in de Tweede Kamer.

De prijs die bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van € 1.000 zal worden uitgereikt op de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 21 november in Utrecht.

Opnieuw werd onze premier Mark Rutte gekozen tot het schoothondje van Oranje. De prijs bestaat uit een ja knikkend hondje voor op de hoedenplank van zijn auto. Naar verwachting zal Mark Rutte, van wie gezegd wordt dat hij in zijn jonge jaren als voorzitter van de JOVD een waardig republikein was, zijn prijs opnieuw niet zelf in ontvangst willen nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *