30 april Republikeinse activiteiten op het Waterlooplein

Hans Maessen

Op 30 april is er vanaf 12.00 uur volop republikeinse activiteit op het Waterlooplein in Amsterdam. Een keur aan artiesten en sprekers zullen hun mening over (of beter tegen) de monarchie geven. Er is veel muziek en er zijn allerlei dingen te koop.
Maar je kunt ook individueel gebruik maken van je recht op vrijheid van meningsuiting. Kom dan in ieder geval in Wit, want dat is de kleur van de republikeinen in Nederland. Uit overleg met de gemeente en dan met name burgemeester van der Laan, kwam naar voren dat Amsterdam zich van zijn beste kant wil laten zien op 30 april. De vrijheid van meningsuiting geldt in de hele stad, mits het geen demonstratie wordt. Voor demonstraties zijn specifieke terreinen aangewezen, zoals het Waterlooplein. Maar je kunt dus gerust met een (wit) T-shirt met duidelijke (republikeinse) opdruk je persoonlijke mening laten zien. Ook een bord met een leuke tekst kan zondermeer. Majesteitsschennis is niet de bedoeling.

Vanzelfsprekend moet het gezellig blijven. Met humor heb je meer invloed dan met welk ander middel ook. Kom dus ook gerust naar de Dam. Maar kom wel op tijd, want vol is vol. We delen witte helium ballonnen uit op het Waterlooplein. Niet om ze op te laten, maar om jezelf zichtbaar te maken als republikein. Breng ook je zangtalent mee, want er zijn allerlei republikeinse liedjes gecomponeerd. Wilt u die vast in studeren kijk dan verder in deze nieuwsbrief onder ‘Republikeinse liederen’.
Dus tot 30 april in Amsterdam in het Wit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *